Jemne pikantné krémové cestoviny Linguine
Ingrediencie /4 porcie/
400 g linguine (alebo iný druh cestovín)
200 g crème fraîche
200 g paradajkovej pasty
2 červené cibule
6 strúčikov cesnaku
olivový olej
soľ
korenie
bazalka (na servírovanie)
strúhaný parmezán (na servírovanie)
Nutričná hodnota na jednu porciu
Kalórie
659
Bielkoviny
15g
Tuky
31g
Sacharidy
77g
Recept
Krok 1
Začneme tým, že si ošúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Rozdrvíme strúčiky cesnaku chrbtom noža pre jednoduchšie šúpanie a nadrobno nakrájame. Natrháme si čerstvé lístky bazalky.
Krok 2
Na panvici zohrejte väčšie množstvo olivového oleja na stredne nízkom plameni. Pridáme cibuľu a nakrájané strúčiky cesnaku a restujeme, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná. Potom pridáme paradajkovú pastu a dusíme na nízkej teplote cca. 10 min.
Krok 3
Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme si asi 150ml vody z cestovín.
Krok 4
Zmiešame crème fraîche so 75ml vody z cestovín. Rozmiešaný crème fraîche pridáme do panvice na miernom ohni a dôkladne premiešame. V prípade potreby pridáme zbytok vody z cestovín, kým omáčka nebude mať jemnú konzistenciu.
Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pred podávaním pridáme do omáčky za hrsť strúhaného parmezánu. Následne pridáme cestoviny do panvice s omáčkou a dobre premiešame.P
Podávame ozdobené lístkami bazalky a na vrch ešte pridáme strúhaný parmezán.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: www.kitchenstories.com