TOP

Jemne pikantné krémové cestoviny Linguine

Ingrediencie /4 porcie/

400 g linguine (alebo iný druh cestovín)

200 g crème fraîche

200 g paradajkovej pasty

2 červené cibule

6 strúčikov cesnaku

olivový olej

soľ

korenie

bazalka (na servírovanie)

strúhaný parmezán (na servírovanie)

Nutričná hodnota na jednu porciu

Kalórie

659

Bielkoviny

15g

Tuky

31g

Sacharidy

77g

Recept

Krok 1

Začneme tým, že si ošúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Rozdrvíme strúčiky cesnaku chrbtom noža pre jednoduchšie šúpanie a nadrobno nakrájame. Natrháme si čerstvé lístky bazalky.

Krok 2

Na panvici zohrejte väčšie množstvo olivového oleja na stredne nízkom plameni. Pridáme cibuľu a nakrájané strúčiky cesnaku a restujeme, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná. Potom pridáme paradajkovú pastu a dusíme na nízkej teplote cca. 10 min.

Krok 3

Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme si asi 150ml  vody z cestovín.

Krok 4

Zmiešame crème fraîche so 75ml  vody z cestovín. Rozmiešaný crème fraîche pridáme do panvice na miernom ohni a dôkladne premiešame. V prípade potreby pridáme zbytok vody z cestovín, kým omáčka nebude mať jemnú konzistenciu.

Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pred podávaním pridáme do omáčky  za hrsť strúhaného parmezánu. Následne pridáme cestoviny do panvice s omáčkou a dobre premiešame.P

Podávame ozdobené lístkami bazalky a na vrch ešte pridáme strúhaný parmezán.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: www.kitchenstories.com