Šťavnaté cestoviny orecchiette
Recept, ktorý Vám dovolí vychutnať si letné chute naplno v tanieri cestovín. „Tu používame domáce orecchiette cestoviny ,ale samozrejme môžete namiesto toho použiť sušené orecchiette alebo svoj obľúbený tvar cestovín a spárovať ho s lahodnou kukuricou, kúskami slaniny, cherry paradajkami a na záver pridať vajíčko uvarené na mäkko. Ak ste vegetarián alebo vegán, vynechajte slaninu a vajíčko a stále budete mať super chutné letné cestoviny. “
-Hanna Reder, Kitchen Stories.
Ingrediencie /4 porcie/
400 g orecchiette (alebo iný druh cestovín)
4 sladké kukurice (varené)
200 g slaniny
2 cibuľa
2 strúčik cesnaku
2 jarná cibuľka
2 chilli
4 vajcia
300 g cherry paradajok
soľ
korenie
Nutričná hodnota na jednu porciu
Kalórie
777
Bielkoviny
30g
Tuky
27g
Sacharidy
106g
Recept
Krok 1
Začneme tým, že si ošúpeme cibuľu, rozpolíme ju a nakrájame. Ošúpeme a nakrájame cesnak a jarnú cibuľku. Kukuričné klasy položíme vertikálne na dosku na opatrne krájame pozdĺž klasu. Vezmeme chilli papričku a nakrájame ju na tenké plátky.
Krok 2
Slaninu poukladáme na studenú panvicu. Zohrejeme ju na strednú teplotu a smažíme do chrumkava, otáčame podľa potreby. Vyberieme ju a necháme odležať na tanieri vystlanom papierovou utierkou. Vajcia uvaríme v malom hrnci vody cca. 6 a pol minúty. Po uvarení, ošúpeme a odložíme.
Krok 3
Na tej istej panvici orestujeme cesnak a cibuľu približne. 5 min. Pridáme kukuricu, chilli a cherry paradajky a restujeme cca. 10 minút alebo kým paradajky nezačnú prasknúť. Medzitým uvaríme orecchiette vo veľkom hrnci osolenej vody do al dente, potom ich vložíme do panvice omáčkou. Pridáme trochou cestovinovej vody, premiešame a necháme všetko chvíľku povaríme. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Podávame s vajíčkom uvareným na mäkko a chrumkavou slaninkou.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: www.kitchenstories.com